София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Американски генерали на среща с Караянчева

България е част от тяхната опознавателна обиколка

18:05 ч. 14.02.2020 г.Политика 1467

Американски генерали, адмирали и цивилни участници от военния курс "Капстоун" се срещнаха с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов в Народното събрание. България е част от опознавателна обиколка, включена в програмата на американските военни. Целта е запознаване със страната, както и с политиките й по отношение на развитието на националната, регионалната и международна сигурност.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че Парламентът развива политики за доброто развитие на българската отбрана, така че страната ни да е предвидим партньор в НАТО.
По думите ѝ, във външно политически план България води разумна външна политика и тя е предвидим и стабилен партньор.

Председателят на Народното събрание заяви, че в момента правителството провежда стратигечески преглед в областта на сигурността и военната готовност на страната ни. 

"Капстоун" е курс за обучение на ръководни кадри, създаден по Закона за реорганизация на Министерството на отбраната на САЩ. Той е с продължителност 5 седмици и включва 10-дневно пътуване до всички базирани в САЩ Компонентни командвания и други съвместни щабове и 12-дневно пътуване в чужбина.