София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ангела Меркел подарява България на бежанците?

България не забелязва какъв капан й носи ЕС, коментира „Новостной фронт“
пропускане

Ангела Меркел подарява България на бежанците?

България не забелязва какъв капан й носи ЕС, коментира „Новостной фронт“

3 годиниПолитика 155 Боряна Райчева


В Германия проблемът с немското гостоприемство, който така усилено се рекламира от Ангела Меркел, приема стряскащи мащаби. През последните няколко месеца Германия се потресе от ужасно убийство и изнасилване от така наречените "бежанци", които са ги извършили, които усещащи чувството на страх и объркване на обществото, стават все по-смели и по-нагли, коментира руското издание „Новостной фронт“.
Получава се класически пример за връзката "насилник-жертва", където жертвата е местното население, а насилникът са "гостите", или бежанците. При тези нездравословни отношения ЕС призовава за "толерантност", упражнявайки психологически натиск върху жертвата, така че тя да смята, че всичко, което се случва, е нещо обикновено. С други думи - да свиква с насилие и страх, а в същото време да се чувства виновна, пише авторът.
Проблемът в Германия е наистина голям с бежанците и вълнението на хората и ако по някакъв начин не се разреши и не се успокои обществеността, на Ангела Меркел ще й трябва време, за да спаси своята политическа власт.
Фрау Меркел бързо видя своето спасение в "Дъблинското споразумение за приемане на бежанци", в което се посочва, че бежанците могат да се върнат в "първата страна, в която са пристигнали", припомня изданието.
Почувствахте как проблемът се прехвърля към друга страна, нали?
Сега, ако се вгледате в маршрутите на бежанците по пътя към Германия, лесно ще отгатнете, че няма много опции:
- През Гърция и Македония;
- През България и Сърбия.
Формално, Германия има право на горния параграф, за да се отърве от определен брой бежанци.
А по-добре информираните с проблема знаят, че един от най-удобните маршрути за бежанците, които пристигат в Германия и Западна Европа, е България.
Нито България, нито на другите страни от така наречения "Балкански маршрут" забелязат какъв капан им носи ЕС, коментира „Новостной фронт“.
За да обобщим: Оказва се, че Германия може да върне в България значителен брой мигранти, и ако България откаже да ги приеме, следват предвидените от споразумението наказания.
Интересно е, как самите българи посрещат тази новина, имайки предвид факта, че днес проблемът с имигрантите е особено остър за страната и протестите срещу приемането на бежанци не престават вече втори месец?, риторично пита авторът на статията.