София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Асен Василев: Не мисля, че меморандумът е препъникамък

"Влизането в еврозоната изисква стабилна политическа среда и редовно правителство"

2 месецаПолитика 1 Иванина Игнатова

"Не мисля, че меморандумът е препъникамък," заяви министърът на финансите Асен Василев пред журналисти в белгийския град Гент.  "Tой много ясно поставя въпроса за работата на регулаторите и предлага процес, как да се избират членовете на тези регулатори, да бъде ясно кой носи политическата отговорност за номинациите." Той призова за дискусия относно работата на регулаторите и предложи ГЕРБ-СДС да обсъдят процеса за избор на членовете им.

"Влизането в еврозоната изисква стабилна политическа среда и редовно правителство,"  заяви Василев. Той уточни, че не съществуват законови пречки за въвеждането на еврото в България и че законопроектът за приемане на еврото се консултира в Европейската комисия и ЕЦБ. Василев подчерта необходимостта от политическа стабилност, като отбележи напредъка в тежките законодателни промени, извършени през миналата година, и настояваше за изпълнение на тези реформи.

Снимка: БГНЕС