София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Атанас Зафиров: Конгресът на БСП няма да се занимава със смяна на ръководството

„Положихме всички усилия да съставим редовно правителство, които не се изчерпаха само в последните няколко дни"

23 сПолитика 199

„Положихме всички усилия да съставим редовно правителство, които не се изчерпаха само в последните няколко дни, в които мандатът беше при нас, а бяха едно последователно наше поведение на диалогичност и на разум. За съжаление, не срещнахме разбиране от другите партии. Важно е оттук-нататък какво правим", заяви заместник-председателят на БСП и на парламентарната група на социалистите - Атанас Зафиров пред БНР.

Според него провелата се лидерската среща по инициатива на БСП по никакъв начин не е създала очакване за съставяне на коалиция.

„Искахме да видим какви са нагласите за формиране на някакъв тип управление и можем ли да се обединим около приоритети, които ни събират, тъй като предишните мандатоносители изведоха на преден план неща, които по-скоро ни разделят”, смята Зафиров.

Депутатът изрази мнение, че ключът към разрешаване на политическата криза е диалогът и високата избирателна активност.

Зафиров изрази надежда диалогичността между партиите да продължи и след изборите, защото „това е в интерес на българското общество, което е уморено от избори”.

Той подчерта, че в дневния ред на предстоящия Конгрес на БСП няма точка за смяна на ръководството, тъй като „това не е тема, която вълнува българските социалисти”.