София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

АТЕНТАТИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ СА С ЦЕЛ ХАОС

ТОВА ЗАЯВИ БОЙКО БОРИСОВ
6 годиниПолитика 99 Боряна Райчева

Ако има някаквa цели в тези атентати, то те са свързани с това да има хаос, а след хаоса – омраза и гражданска война. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия по повод терористичните атентати в Париж, при които загинаха общо 17 души.

Хората в България не трябва да се поддават на тези настроения. Не трябва да се насажда омразам тъй като в България много лесно може нещата да излязат извън контрол. "Имаме Косово, Сирия, Либия, Египет, имаме на по-малко от 2 000 км от нас най-ужасната организация в тази посока. Много лесно може да се мине и в България, нещата да излязат извън контрол", поясни Борисов и предупреди, че "сблъсък, за съжаление, ще има". "Всички трябва да сме съпричастни със случилото се във Франция и да се опитаме да се изчистим от емоциите, защото ще стане по-лошо", каза още премиерът. По думите му лидерите на терористичните организации "са много умни хора, за съжаление, деструктивни и пагубни - хора, които наблюдават, гледат, знаят, удрят на най-уязвимите места, за да създават паника, хаос, нов ред". Само преди десетилетия в Германия и други европейски държави се говори за чисти раси, дава пример Борисов, и посочва, че "новата доктрина на Европа беше точно обратната – интеграция заедно всички, с ценностите си, които носим". Борисов е поканен в Париж утре, когато лидери от Европа се събират за подкрепа на Франция след трагедиите от последните дни, но на въпроса дали ще отиде българският министър-председател заяви, че преди да реши ще говори със службите по сигурността. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!