София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бачийски: Нови разкрития за нарушение върху държавна земя в Росенец (ВИДЕО)

Намира се в близост до „летните сараи“ в парк Росенец

Бачийски: Нови разкрития за нарушение върху държавна земя в Росенец (ВИДЕО)

Намира се в близост до „летните сараи“ в парк Росенец

1 чЕвроком 987


За наличието на масивна постройка, изградена изцяло върху държавен терен в близост до „летните сараи“ в парк Росенец, сигнализира общинският съветник Константин Бачийски.

Зам. председателят на ПП „Средна европейска класа“ се позовава на това, че в кадастъра в рамките на имот 07079.831.167,  няма нанесени и регистрирани никакви постройки, а същевременно е видно, че там има изградена такава и в момента. Погледната от страната на морето, тя е на три етажа.

Неясно е  кога е била построена и с чие разрешение.

Константин Бачийски недоумява как е възможно върху имот, публична държавна собственост, някой да издигне такава сграда, без това да остане незабелязано от държавната власт и нейните представители в Бургас.

Съветникът очаква от областния управител Вълчо Чолаков бърза реакция, за да установи фактическата обстановка около „имот 167“ в Росенец, т.е обстоятелствата около законността на постройката.

Около летните сараи е като „Бермудския триъгълник“ , в които изчезва законността и се изкривява времето и пространството– коментира Бачийски.

Като доказателство той посочва, че до 2018 год. на това място не е съществувало 200 метровото продължение на пристанищния кей. И въпреки че в потвърждение на това има достатъчно снимков материал, според документи съоръжението е било изградено още през 80-те години на миналия век.

Досега на няколко пъти сезирам по официален ред областния управител по различни казуси с нарушен обществен интерес, като например незаконната „Продажба на общинската поликлиника“ в Меден рудник и „Заличаването на общинския път към сараите в Росенец“.

Но вместо да предприеме активни действия за защита на обществения интерес, единственото, което се случва е това, че няколко часа по-късно от Областна управа изтича информация към заинтересованите по тези случаи лица и те опитват чрез посредници да ми оказват натиск да променя позицията си.– споделя общинският съветник.

Ето защо, този път той смята да използва помощта на медиите, чрез които публично да обяви поредното нарушение в Росенец. По този начин се надява областният управител Вълчо Чолаков да се самосезира и да провери кой, как и кога е построил тази масивна сграда върху имот публична държавна собственост.

По закон  той отговаря за опазването и защитата на държавната собственост и осигурява спазването на законността на територията на областта.

Засега случаят с „Имот 167“ има всички белези и характеристики на поредното безобразие в парк „Росенец“ и затова Константин Бачийски и обществеността очакват реакцията на областния управител.