София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Bank of America затвори около 50 свои клона във Флорида заради пандемията

Няма определена дата за отварянето отново

Bank of America затвори около 50 свои клона във Флорида заради пандемията

Няма определена дата за отварянето отново

4 мОбщество 199 Диана Йоцова


Bank of America затвори временно около 50 свои клона в Централна Флорида като част от новите ограничителни мерки в някои градове в цялата страна на фона на ескалация на пандемията от коронавирус.

Банката планира да отвори отново клоновете "възможно най-скоро", но няма определена дата за това, заяви говорителят ѝ Матю Дейли. Отварянето ще се разглежда случай по случай, добави той.

"Ние трябва да балансираме между необходимостта да останем отворени на възможно най-много места и здравето и благополучието на нашите служители", посочи Дейли, който не коментира, когато беше попитан от журналисти дали някой от банковите служителите е тестван позитивно за коронавирус.

Временните затваряния засягат пазарни локации на "Банк ъф Америка" в цялата страна, включително Атланта и Южна Флорида. Планирано е банкоматите за тези локации да останат отворени.

Решението на банката идва на фона на растящия в последно време брой на нови случаи на Covid-19 в някои от гъстонаселните американски щати като Флорида, Калифорния и Тексас.