София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Байдън също поздрави Горбачов за 90-ия му юбилей

Текстът на поздравлението е публикуван в социалната мрежа „Фейсбук“
7 сПолитика 256 Мирослав Митков

Държавният глава на САЩ Джо Байдън поздрави първия президент на СССР Михаил Горбачов за 90-ия му рожден ден и отбеляза приноса му за укрепване на сигурността на света. Текстът на поздравлението е публикуван в социалната мрежа „Фейсбук“ от преводача на Горбачов Павел Палажченко, предава TACC.

„Уважаеми президент Горбачов! От името на американския народ бих искал да Ви поздравя за вашия 90-и рожден ден. Това е велик етап в легендарния ви живот", се казва в съобщението.

В призива се отбелязва и ангажимента на Горбачов към свободата. „Вашият ангажимент към свободата и смелостта, с която вземате трудни, но необходими решения в продължение на десетилетия, направиха света по-безопасно място. И това все още е източник на вдъхновение. Искрено се надявам, че петгодишното удължаване на СТАРТ III е свидетелство за това, че САЩ и Русия могат да продължат да си сътрудничат в съвместни усилия за продължаване на започнатата от Вас работа“, се казва още в поздравителния текст.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!