София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Береану: Шефът на БНР е глупав, не става даже за маша на управляващите

„Възпрепятства свободата на словото“

Береану: Шефът на БНР е глупав, не става даже за маша на управляващите

„Възпрепятства свободата на словото“

8 месецаОбщество 7 Боряна Райчева


Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов трябва да напусне този пост заради уникалната глупост, която сътвори. Той е избран от СЕМ, в който мнозинството са избрани от ГЕРБ, тоест, изпълняват всичко, което се иска от тях. Очевидно му е била зададена задача да спре всякакви опозиционни гласове. Това заяви в ефира на телевизия Евроком жерналистът Владо Береану.


Според него Светослав Костов възпрепятства основната работа на журналиста – да е опозиция и критичен към управляващите, като поясни, че неговата работа не е да отразява какво правят политиците и какво откриват.


„БНР преди идването на господин Костов беше доста нормална медия. Беше по-обективна и журналистически права. Определено е имал задача да овладее критичното и нормално мислене на журналиста. Той успя да превърне медията в подчинена и това е неговата лична глупост.“, сигурен е журналистът.


Береану е категоричен, че спирането на радиото е недопустимо, а тезата за профилактиката и техническия директор според него е „измиване на ръце“.


„Светослв Костов трябва да е идиот, за да допусне такъв гаф. Той трябва автоматично да си ходи. Това е тотално безхаберие. Даже и като маша на управляващите не става, защото е глупав. Ако така продължава да им изпълнява казаното му, той ще стане за смях пред цяла България“, подчерта още той.