София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Бивш секретар на МВР: Подозирам устойчива връзка между полицаи и Димитър Любенов

''Корупцията в МВР вече е спряла да прави впечатление на хората''

23 сОбщество 275 Кристияна Стефанова

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви във вторник, че има съмнения за полицейски чадър над обвинения за катастрофата на софийския околовръстен път Димитър Любенов, при която загина един френски гражданин, а съпругата му беше тежко ранена.

„Допускам, че този екип полицаи, които са се движили паралелно с катастрофирала кола, са изпълнявали такава функция неведнъж – на охраняващи имащи пари хора. Според мен това е устойчива връзка”, каза пред НОВА проф. Николай Радулов, който е експерт по сигурност и бивш секретар на МВР. По думите му корупцията в МВР вече е спряла да прави впечатление на хората и те сякаш са свикнали с нея.

Проф. Радулов уточни, че не вярва да има мрежа от полицаи, които работят в услуга на заможни граждани. Според експерта по сигурност, обаче, има голямо количество недисциплинирани и недобронамерени униформени, които „заработват допълнително” с такива поръчки.

„Начинът, по който работи разследването в МВР, го прави напълно зависимо от прокуратурата. Нищо не може да бъде направено, без да го разреши прокуратурата”. Така бившият секретар на МВР обясни казуса, който възникна между държавното обвинение и ресорното ведомство относно това кой е трябвало да задържи екипа полицаи, за които се твърди, че са били на мястото на инцидента.

Според него няма логика в това прокуратурата да е забранила на МВР да говори за случая, за да не попречи на разследването.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!