София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Българка, живееща в Израел: Господ ни запази живи

Ужасът е само в началото, споделя Бистра Спасова
18 сОбщество 406

Господ ни запази живи. Това заяви пред dir.bg българка, която живее в Израел, след въздушните удари на страната към Ивицата Газа. 

"Ужасът е само в началото. Когато чуваш взривовете, сърцето ти се свива, но какво да правиш? По тях се ориентираш колко близо или колко далеч от теб са. Скриваш се и започваш да се молиш. А после ставаш и продължаваш" - това разказва българката Бистра Спасова, която от година и половина живее в Холон, предградие на Тел Авив. 

Пи думите ѝ хората в Израел са свикнали с това. Помнят обстрелите от 2014 г., когато положението е било подобно на сегашното. Тези, които изпадат в истерия, обикновено са млади и не помнят какво е било преди седем години или са новопристигнали.

Най-често взривовете стават през тъмната част на денонощието, разказва още Бистра Спасова:

"Предишната вечер ми се случи, тъй като пътувах през нощта - не се съобразих с указанията да не пътувам тогава, защото мислех, че няма да се случи. Докато бяхме в автобуса, в който между другото бяхме само петима души, той спря, отвори врати, излязохме и легнахме на земята. И се молим на Господ, докато спрат сирените. После се качваме пак в автобуса и продължаваме. Едно момиче в тийнейджърска възраст изпадна в истерия, защото досега не беше ставало свидетел на такова нещо".

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!