София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Борис Бонев към Бойко Борисов: Не си го помисляй!

Има опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден", ГЕРБ е поръчител на плана''

7 дниПолитика 26 Марияна Стойчева

Моят призив към г-н Бойко Борисов е много ясен: Не си го помисляй! Не давайте воля на примитивните ви инстинкти, а се борете с демократичните методи, за да печелите избори". 

С тези думи се обърна общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По твърдения на Бонев има опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден".

,,Това е грозна политическа атака. Смятам, че Общинската избирателна комисия се използва за демонстрация на политически бухалки''', заяви още Бонев.

,,За нас няма абсолютно никакви съмнения кой е поръчител на този план. Няма абсолютно никакви съмнения, че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район „Илинден“ и са готови да предприемат подобен тип грозни действия, за да дискредитират законно избран кмет на район'', заяви Бонев.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС отправи предупреждение към ГЕРБ с думите: 

„Искам изрично да предупредя ГЕРБ да не си помислят, за да не се окаже, че 98 им кмета, избрани на последните местни избори, са с регистрирани фирми във Великобритания и рязко изпадат в несъвместимост“.

Да не се окаже, че кметове-звездни на ГЕРБ – като този на Бургас, на Стара Загора, изведнъж са в несъвместимост и съответните Общински избирателни комисии действат по същия тертип като с д-р Бранчевски, предупреди Бонев.