София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОЙ В ПАРЛАМЕНТА: Скандал между управляващи и опозиция в Косово (ВИДЕО)

След като наскоро медиите в Косово публикуваха поредица от подслушани разговори

пропускане
9 месецаЛюбопитно 11

До изостряне на ситуацията в парламента на Косово се стигна, след като наскоро медиите в Косово публикуваха поредица от подслушани разговори между председателя на парламентарната група Движение за самоопределение Мимоза Кусари-Лила с депутата от Сръбската листа Славко Симич и със заместник-председателя на Сръбската листа Милан Радойчич, който е издирван от косовските власти, а също така е в черния списък на САЩ поради участие в международна организирана престъпност.

Днес опозиционните партии залепиха на катедрата на парламента транспарант с надпис „Здравейте“, намеквайки за поздрава на Кусари Лила с Радойчич. Докато премиерът на Косово Албин Курти говореше от трибуната, депутатът от опозиционната Демократическа партия на Косово Мергим Лущаку се приближи до него и го напръска с вода, след което вицепремиерът Бесник Беслими отвърна, като хвърли бутилка с вода по него. Веднага след това Лущаку блъсна министрите Хекуран Мурати и Албулена Хаджиу, а президентът на парламента на Косово извика полиция в залата.Демократическата партия осъди нападението на вицепремиера Бесник Бислими срещу депутатите от ДПК. От там казват, че Бислими вместо да се засрами и да даде отчет за подслушването, той провокира опозицията.

„Вместо обидата, която нанесоха на държавата Косово, ветераните от АОК, албанските политически актьори, народа на Косово, пред слугите на Радойчич, днес в парламента на Косово вицепремиерът Бесник Бислими трябва да се засрами и да даде сметка за подслушването, той провокира опозицията, като премахна снимката, която беше поставена на трибуната. Всъщност вицепремиерът Бислими първи удари депутата Мергим Лущаку с твърди инструменти и бутилки, се казва в реакцията на ДПК.