София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

CNN: Първата жена вицепрезидент в САЩ Камала Харис казва, че няма да бъде последната (ВИДЕО)

Харис е вице на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън
5 сЕвроком 1453

В нощта, в която новоизбраният вицепрезидент Камала Харис влезе в историята , тя призна за дългата битка, пред която са се изправили жените за правото да гласуват и да пробият в най-високите редици на американската политика - и каза, че „всяко малко момиче наблюдава“ страната вече знае, че и те могат да го направят.

В реч в събота вечер в Уилмингтън, Делауеър, преди да представи новоизбрания президент Джо Байдън , Харис също благодари на чернокожите жени, заявявайки, че те "са прекалено често пренебрегвани, но толкова често доказват, че те са гръбнакът на нашата демокрация".
 
"Въпреки че може да съм първата жена в този офис, няма да бъда и последната", каза Харис. "Защото всяко малко момиченце, което гледа тази вечер, вижда, че това е страна на възможностите."
 
„И на децата на нашата страна, независимо от пола ви, нашата страна ви изпрати ясно послание: Мечтайте с амбиция, водете с убеждение и се виждайте по начин, по който другите може да не ви видят, просто защото никога не са виждали и преди това. И ние ще ви аплодираме на всяка крачка ", каза тя.