София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Маджаров: Всеки, който е ваксиниран, не може да заразява, маските ще са излишни

Председателят на БЛС коментира, че лекарите няма да носят отговорност при странични ефекти
2 мЕвроком 7871

В началото ваксинацията ще започне в Регионалните здравни инспекции, след това в COVID отделенията. Аз ще се ваксинирам в Пловдив още утре. Това коментира председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова телевизия.

"Процентите на лекарите не бяха много коректни и точни, защото много набързо беше събрана информацията. Аз смятам, че много повече ще са тези, които искат да се ваксинират. Сами разбираме, че това е въпрос на личен избор и дали някой иска да се почувства по-свободен, на фона на тази година, която измина", допълни той.

"Ние като лекари би трябвало да убеждаваме хората по принцип в имунизацията. Ваксините са освободили човечеството от много заразни болести в историята. Важно е всеки да се запознае и да направи своя личен избор с коя ваксина да се имунизира, защото иначе ще ми звучи като търговска реклама. Но всички ваксини са съставени внимателно. Лекарят не носи отговорност при странични реакции. Производителят е описал подробно какви са страничните ефекти, затова е достатъчно ясно", коментира той.

"Аз съм категорично за това, че всеки, който има имунитет и антитела той няма как да бъде разпространител на вируса, защото няма как вирусът да се размножава. Затова смятам, че маските трябва да станат излишни.