София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Симидчиев: Не е желателно да се заразим между двете дози на ваксината

Коментар на пулмолога, който вече прие първата доза на ваксината срещу COVID-19
7 сЕвроком 753

Днес сутринта имам лека болка в мястото на поставяне на ваксината, нямам температура и други оплаквания. Между двете ваксини трябва да спазваме противоепидемичните мерки, не е желателно да се заразим точно в този период. Трябва да практикуваме разумна достатъчност - да носим маска и да си мием ръцете. Това коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на Bulgaria on air.

"Има доста неща, които може да се направят по отношение на комуникирането с хората, защото там имаме сериозни пропуски. Има процеси, които трябва да бъдат спазени - да се сертифицира всеки един етап. Когато всичко се комуникира, хората не остават изненадани от малки проблеми, които има", коментира по темата д-р Симидчиев.

"Случването на ваксинационния процес дойде като нещо, което някой иска да направи с нас. Истинският процес е, че ние трябва да преодоляваме последиците от едно заболяване, при което не може да контролираме усложненията. С ваксината имаме много добре описани странични ефекти, които са контролирани", каза още той.

"Може да изберем по-новото и недоказано, но по-модерно като платформа, или по-установената платформа, която обаче има леки недостатъци спрямо първата. Ваксините скоро ще станат 3-4-5... Хората първо трябва да решат за себе си ще се ваксинират или не", изтъкна д-р Симидчиев.