София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Даниел Митов: Виждаме едно озлобено реваншистко служебно правителство

Ще трябва да проведем дебат за отчетността и прозрачността на определени процеси, посочи той
42 сПолитика 675

Виждаме едно озлобено реваншистко служебно правителство, на което очевидно Румен Радев му е дал инструкции всеки ден да излиза с пресконференция. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в по БНТ.

„Служебният кабинет не е изнесъл нещо кой знае какво, от което да имаме да се притесняваме. В един момент ще се покаже, че нито липсват пари, нито нищо. Те няколко пъти си промениха версиите – първо в ББР бяха раздаване грантове, след това си промениха тезата, че това са кредити, които са обслужвани, но питаха защо там са давани. Ръководството на ББР очевидно си е взимало някакви решения, но не са раздавани пари. Всичките неща, които ги говорят, ще се окаже, че са правени по закон и по процедура. Ако има нарушения и извършени нередности, има институции, които се занимават с това и трябва да ги внасят“, посочи Митов.

„Служебните министри са тук за два месеца и изобщо не им е работа да се занимават с подобни неща, а работата им е да организират избори, където се провалят драстично. Работата им е да осигурят и континуитета на работата на администрацията. Това им е работата. Целият разговор около наложените санкции е естествено продължение на амбицията на администрацията на Джо Байдън да подпомогне в заздравяването на демократичните институции в партньорските и съюзническите държави. Това е нормално. Ние трябва обаче да си дадем сметка как работят институциите и защо определени неща, описани в текстовете от американското финансово министерство – защо са били възможни и как да поправим въпросните дефицити без да разрушаваме доброто, върху което можем да стъпим. Ще трябва да проведем дебат за отчетността и прозрачността на определени процеси в държавата, които не са от вчера като начина, по който функционират взаимоотношенията между държавната администрация и бизнеса. Там трябва да се преподреждат много неща“, заяви той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!