София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Делян Пеевски за министър Радев: Да си мери приказките, иначе - оставка и да си заминава

"Министърът беше там, когато се обсъждаше споразумението"

2 мПолитика 1805 Антония Лазарова

Народното събрание обсъжда споразумението между премиера, депутати и синдикати. По-рано днес документът вече беше гласуван от депутатите в енергийната комисия.

Министърът на енергетиката също присъства по време на заседанието на комисията и определи точките от споразумението като "трудни, но не и неизпълними".

Темата беше коментирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и от депутата от ДПС Делян Пеевски, които отправиха критики към енергийния министър Румен Радев.

"Енергийният министър трябва да си мери приказките за това, което е говорил. Той беше там, когато се обсъждаше споразумението. Ако е имало нещо да каже, е трябвало да го каже. Ако е подписал нещо, което е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката и да си заминава, ако не се изпълни това, което сме подписали. Ние всички сме дали доверие към кабинета, но то не е безгранично", каза Делян Пеевски.

Бойко Борисов поиска министърът да дойде в пленарната зала и да повтори думите си:

"Или да си подаде оставката, или да дойде да обясни. Няма да си излагам партията заради аматьори", заяви Борисов.