София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Депутатите извадиха калкулаторите

Десислава Атанасова от ГЕРБ публикува заплатата си
пропускане

Депутатите извадиха калкулаторите

Десислава Атанасова от ГЕРБ публикува заплатата си

2 годиниПолитика 13 Боряна Райчева


Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова публикува във Фейсбук фиш от заплатата, която е получила като народен представител през юли 2013 година.

Поводът за това е искането на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатските заплати да се намалят. Припомняме ви, че вчера на пресконференция тя заяви, че БСП внася предложение депутатските заплати и тези на политическия елит да се намалят с 543 лв. По думите на Нинова това е увеличението, натрупано през последните 2 години на този парламент, което се равнява на 18%.

„От понеделник призовавам Корнелия Нинова, да покаже фиша си за заплата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията", написа във Фейсбук Атанасова.

„Тъй като, личният пример е важен, а паметта изневерява, то е време да се върнем назад, в 2013 - та. Тогава възнаграждението на депутат от ПП ГЕРБ беше различно, заради истинския бойкот на управлението "Орешарски" с мандатоносител БСП, аферата "Костинброд" и задкулисието. И тогава ПП ГЕРБ беше първа политическа сила! Заплатата на народен представител през 2013 беше 2196 лева, а получавах - 489 лева! През 2013 година аз и колегите ми от парламентарната група на ПП ГЕРБ, съзнателно се лишихме от около 70% от възнаграждението си, пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили, което не е факт днес, нито за Нинова, нито за някой от парламентарната група на БСП." добави още тя.