София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Десислава Танева: Инвестиции за 8 млрд. влязоха в агросектора

Министърът очерта параметрите за новата аграрна година на откриването на "Агра 2020"
пропускане
3 месецаАгро 460 Ивана Иванова

Международната селскостопанска изложба „Агра 2020“ в Пловдив започна. Компании от тридесет държави  презентират в Международен панаир Пловдив новости по целия път от нивата до трапезата. Очакват се над 40 000 посетители от България и Европа. 

Открити бяха международните изложби „Агра“ – за селското стопанство“, „Винария“ – за лозарство и винарство, „Фудтех“ – за хранителната индустрия, и „Вкусове от Италия“. Компании от тридесет държави  презентират в Международен панаир Пловдив новости по целия път от нивата до трапезата. Очакват се над 40 000 посетители от България и Европа.

"Инвестиции за 7, 7 млрд. лв. влязоха в агросектора за 5 години", това каза Десислава Танева по време на откриването.

По думите на ресорния министър това означава, че средногодишно между 1, 3 млрд. лв. до 1,9 млрд. лв.  се инвестират агросектора. 8 % от инвестициите в цялата икономика са именно в сектора. "2020 годишнина е ключова за земеделието не само у нас, но и  в ЕС. Това е година, в която очакваме да бъде опредена новата Обща селскостопанска политика (ОСП), да намерим решение за зелените площи, така че да дадем допълнителен доход на стопаните и да запазим природата", отбеляза Танева.