София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ДОСТ иска касиране на изборите

Местан настоява главният прокурор да свали имунитета на Каракачанов и Валери Симеонов
4 годиниИзбори 2017 165 Боряна Райчева

Партия ДОСТ ще поиска касиране на изборите и провеждането на нови такива. Това обяви лидерът на партията Лютви Местан. Той смята, че е нарушено правото на българските граждани и са им създадени пречки да гласуват.

Местан даде пример с изказването от вчера на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който заяви пред една от националните телевизии, че „Обединените патриоти“, БСП и ГЕРБ са задействали познатите си в ЦИК и са успели да въведат попълването на декларации, за да затруднят максимално процеса на гласуване.

От партията заявиха, че изискването да се попълват декларации е затруднило избирателите, а спирането на автобуси по границата е било противоконституционно.

Лютви Местан обяви, че ще поиска от главния прокурор да свали имунитета на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които да бъдат обвинени в самоуправство.

ДОСТ ще заведе дело и срещу проф. Михаил Константинов заради твърденията му, че партията е купувала гласове в своя полза.

На отминалите парламентарни избори ДОСТ взе 2,86 % от гласовете и не успя да влезе в парламента.

Лютви Местан заяви, че вотът за ДОСТ е щял да бъде достатъчен за влизане в парламента, ако спрямо техните избиратели не са поставяни пречки.

С получените 100 хиляди гласа от избирателите, Лютви Местан коментира, че е разбит монопола на ДПС.

По въпроса за референдума Местан коментира, че смяната на избирателната система няма да промени политическата система и заяви, че у нас най-приложим би бил немският модел, при който има баланс между мажоритарна и пропорционална система.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!