София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Доц. Любомир Киров: Очакваме ясни инструкции за ваксиниране до края на седмицата

Коментар по темата на председателя на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари
5 сОбщество 225 Златина Петкова

“Хората се обаждат, посещават ни, заявяват желание за ваксиниране. Към РЗИ подаваме броя на желаещите хора. Това упражнение ще се повтаря във времето. Как ще се организира ваксинирането и как ще се правят ваксините - това ще се реши, когато е ясно колко точно ще са желаещите да се ваксинират”, заяви пред БНТ доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

По думите му, тези дни се очаква да получат ясни индикации какво и как да се прави в процеса на ваксиниране. “Това е начин да се внесе ред и спокойствие”, каза още доцент Киров и уточни, че нямат желание да пречат на ваксинирането.

“Има много изписано, но трябва да се направи синтез, да се официализират предписанията. Помолили сме Министерството на здравеопазването и Агенцията по лекарствата, времето изтича, до 5-6 дни трябва този документ да е готов”, категоричен беше лекарят.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!