София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Двама с опасност за живота след тежка катастрофа

Седем души са ранени
пропускане

Двама с опасност за живота след тежка катастрофа

Седем души са ранени

1 годинаИнциденти 14 Боряна Райчева


Две жени остават в реанимация с опасност за живота след вчерашната тежка катастрофа, случила се край варненското село Припек.
 
При инцидента, при който, по неизяснени досега причини, междуселски микробус се преобърна в канавката, пострадаха общо седем души.
Първоначално четири жени бяха в тежко състояние, но две от тях вече са стабилни.
 
Припомняме, че инцидентът се случи вчера малко преди 12 обяд. Микробусът се е движел от село Припек към град Аксаково. Собственикът на фирмата, превозвала пътници, Антраник Шакарян, каза, че по думите на шофьора друго превозно средство пресякло пътя на автобуса.
 
Водачът рязко свил вдясно, което, по думите му, е причина за преобръщането в канавката. Тази версия е потвърдена и от пътниците в микробуса. До късно следобед близки на пострадалите в катастрофата чакаха пред Спешния център в болницата.
 
В микробуса е пътувала и бременна жена, която е с леки наранявания, но в силен шок. Пострадала в катастрофата твърди, че в микробуса не е имало обезопасителни колани. 
 
Очевидци разказват, че шофьорът на микробуса е помагал на пострадалите пътници до пристигането на първата линейката.
 
Собственикът на фирмата превозвач заяви, че автобусите минават технически преглед всеки ден, а шофьорите се проверяват преди първия курс за деня.