Search Suggestions
      събота, 25.01.25
      Search Suggestions

          Експерт: Палмово масло, суроватка и до 50% захар има в някои вафли

          Само двама или трима производители са написали, че палмовото масло във вафлите е хидрогенирано. Точно този вид палмово масло е вредно. Ако не е хидрогенирано това палмово масло, вафлата щеше да се разтича. Това заяви Богомил Николов, директор на Асоциация “Активни потребители” пред Би Ти Ви.

          За съжаление все още е разрешено използването на палмово масло, допълни той.

          “Палмовото масло е навсякъде. Ако погледнем традиционните рецепти, вафли се правят от стотици години, ще видите, че не се използват млечни компоненти. Това не е чисто мляко, а сухо или суроватка. Тя е страничен продукт при производството на сирене”, посочи Николов.

          “Смесването на тези млечни съставки със захар и обработката им на температура води до формиране на канцерогенни вещества. При някои вафли захарта е над 50%. Имаме и изкуствени подсладители”, заключи председателят на Асоциация “Активни потребители”.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          Search Suggestions
              Search Suggestions