София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ексшефът на "Военна полиция", която изпусна руския шпионин, е вече военно аташе в Москва

Министерският съвет е приел това решение за издаване на указ от президента
5 мПолитика 2285

Бившият шеф на "Военна полиция" бригаден генерал Борислав Сертов е бил освободен от поста си през януари. Той спечели конкурс и ще бъде назначен за военно аташе в Москва, припомня "24 часа".

Министерският съвет е приел Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи от длъжността „Директор на служба „Военна полиция“.

От януари "Военна полиция" - специализираната структура, която охранява личния състав и военни обекти, ползвани от българската армия и части на НАТО, няма титуляр на поста директор.

Преди дни главният прокурор Иван Гешев хвърли истинска бомба, обявявайки, че една от службите, пряко свързана с националната сигурност, не работи, а той и няма доверие. Става дума за „Военна полиция”, която не е участвала в последната шумна и важна операция по арест на група руски шпиони, работили против България. Гешев потвърди, че лично от държавното обвинение не са искали тази структура да се бърка в реализацията.

„Ще кажа – поздравления за Бюрото по защита (то е на пряко подчинение на главния прокурор, б.р.), то участваше в тази операция, и ще ви кажа защо – защото им имам доверие, а нямам доверие на „Военна полиция”, която не е включена от наблюдаващите прокурори в операцията. И ще ви кажа - с основание нямам доверие. Когато нямаш доверие, а доверието е най-важно в този живот, това се оказва едно доста ефективно средство, за да се положат основите на едно качествено разследване”, каза Гешев за Нова телевизия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!