София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Емил Соколов: Поцинкованите кофи от женски и мъжки род са вече в миналото

Коментар във Фейсбук
20 сVox Populi 2842

Три дни слушахме как промяната е обречена. Корнелия Нинова щяла да е председател на парламента и нямало смисъл вече.

Е, не стана точно така. Промяната, въпреки апокалиптичните прогнози, продължи.

Председател на парламента е Никола Минчев от ПП. Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Първите думи на новия председател са показателни: "Да възстановим духа на взаимно разбирателство и нов модел на качествена политика. Ще работя българският парламент да е място за свободни и градивни дебати и дискусии”.

Думите "дебат" и "дискусия" бяха изгубили значението си през последните 12 години. При управлението на ГЕРБ парламента беше превърнат в кафене, където се пишеха нови конституции и се раздаваха плажове на концесия. Ясно е, че поцинкованите кофи от женски и мъжки род са вече в миналото.

Млад и образован човек, издигнат и подкрепен от други млади и образовани хора, е Председател на парламента. Всеки 10-ти в Народното събрание е около или под 30 годишна възраст.

Промяната, казваха, е невъзможна. Реалността обаче показва друго. Новият председател на прламента е Никола Минчев - млад юрист, който иска парламента отново да се превърне в място за дебати и дискусии, за да не се налага на младите хора да напускат България.

Това е промяната. Промяната продължава. Продължава, въпреки слуховете и манипулациите, защото така решиха българските граждани.
 
Емил Соколов, Фейсбук
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!