София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Европа иска бизнесът да инвестира повече в киберсигурност

България с членство в Европейската организация по киберсигурност
пропускане
2 годиниТехнологии 104 Боряна Райчева

Инвестиционните политики са важна тема, за да представим пред бизнеса важността да се инвестира в киберсигурността. При по-ясни цели ще се решат важни дилеми като конфиденциалност, защита на личните данни. Това каза вицепремиерът Марияна Николова в рамките на международна конференция: „Публично-частно партньорство в сферата на Киберсигурността: инвестиционни политики“. При ясен и конкретен политически ангажимент България ще има развитие в киберсигурността. От друга страна бизнесът ще може да се развива в ясна среда, защото сме изправени пред големи опасности. Това каза председателят на Съюза за стопанска инициатива (ССИ)Гълъбин Гълъбов. Киберсигурността стана важен проблем. Междувременно обсъждаме бъдещето. Трябва да осъзнаем, че не само столицата е важна, а и регионалните институции. Това е връзката ни с националната администрация. Радваме се, че българската асоциация по киберсигурност се присъедини към нас. Това е ядрото, на което можем да установи публично-частно партньорство на национално ниво. Ако ние вложим 1 евро, то частният сектор трябва да вложат поне 3. Оказва се, че частният сектор инвестира повече от държавата, което е добре, но трябва тези инвестиции да се увеличат. Това каза генералният секретар на Европейската организация по киберсигурност Луиджи Ребуфи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!