София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Гарелов: Слави Трифонов не иска да бъде премиер, най-вероятно ще сложи някой експерт

"Слави Трифонов живее за телевизията, а не за политиката", каза още журналистът
3 мПолитика 38827

До този момент не можем да кажем, че в България има криза, но хаосът и сблъсъкът се създава от две политически сили. Това са първата, на която и е трудно да отстъпи и друга, която е спечелила гласове, но не знае какво точно е спечелила. Новите партии и целия авторитет, който са натрупали, ще го разпилеят с тези спорове в парламента, например за заплатите, от типа: "Ама аз го казах първи". Това коментира журналистът Иван Гарелов в ефира на Нова телевизия.

"Нямаме политическа култура, но не само като елит, а и като народ. Те се разправят няколко дни дали трябва да отиде премиерът в парламента и защо трябва да ходи, след като заместникът му е там. В една цивилизована страна, в която има политическа история такъв въпрос не се задава. Там традициите са израз на подкрепа към гласоподавателите. Очаквах, че ще се сложи край на играта на ГЕРБ, тъй като те прекалиха. От една страна искат от втората по сила партия да състави правителство, при положение, че се мотаха цяла седмица, въпреки че знаеха, че няма да получат мнозинство. Така или иначе свърши и в последния ден се отказаха да го внесат, защото е унизително да гласуват всички против теб", обясни той.

"Думите на президента Румен Радев, че скоро ще даде втория мандат, се разбира, че той дава още време на парламента да приеме закони, на които държи, сред които са Изборния кодекс, но според мен таймингът вече не работи за тези, които получиха висок вот на изборите. Българите могат да гласуват за други партии, но като мине време хората започват да съжаляват кой са сменили от власт. Бойко Борисов има чудовищна интуиция, той го е играл един път, тогава подаде оставка, бави се, но той накрая отиде и пак спечели изборите", допълни Гарелов.

"Хората се питат какво става със Слави Трифонов и отсреща няколко говорители, които са изненадани, че губят позициите, бясно повтарят, че "Има такъв народ" се страхуват и не могат да направят правителство. Хората започват вече да се съмняват, че нещо не достига, не е само изборите. Първо нищо не пречи избраният за министър-председател от "Има такъв народ" да получи мандата, а те нека правят каквото са решили след това. Законите могат да си ги приемат. В "Има такъв народ" все още не знаят кой ще бъде техен министър-председател. Слави Трифонов живее за телевизията, а не за политиката. Той ще стои отзад и ще сложи експерт или непартиен човек да управлява, предполагам", каза още журналистът.

По думите на Гарелов Слави Трифонов трябва да внесе яснота и да каже дали ще се появи и какво ще се случва. "Той печели за момента, че мълчи, спечели дори и от това, че не се появи на протестите, а и все пак има проблеми с крака, не може да стои по цял ден на протеста".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!