София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ген. Валери Григоров: ДАНС изцяло се ръководи от хора на Пеевски

"С управлението на Борисов няма никакво значение кой е вътрешен министър", категоричен бе Григоров
38 сПолитика 336 Боян Марков

"МВР в момента се намира в нормативен, структурно-функционален и управленски хаос. ДАНС изцяло се ръководи от заместниците, които са изцяло хора на Делян Пеевски. Изцяло е овладяна службата и е под контрол". Това заяви пред БНР генерал-майор Валери Григоров - бивш началник на Охранителна полиция в СДВР и бивш директор на Гранична полиция.

"През цялото си управление премиерът Бойко Борисов е бил инициатор на алтернативни паралелни структури, създадени по негова инициатива и под негов пряк контрол, за да може да владее оперативната обстановка през тях", допълни още той.

"Това е формирало алтернативни паралелни структури, които функционално съвпадат с основните структурни звена. На базата на тези повтарящи се структурни звена към настоящия момент има 16 дирекции в МВР, които не работят добре и не подобряват управлението", смята бившият началник на Охранителна полиция и СДВР.

"С управлението на Борисов няма никакво значение кой е вътрешен министър. В момента виждаме, че има един вътрешен министър, който не знае защо е там. Той пребивава единствено и само защото Борисов му е казал да бъде там министър, а не защото е наясно, не защото прави нещо", категоричен бе генерал-майор Валери Григоров.