София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Ген. Владимиров: Председателят на КПКОНПИ да не се охранява от НСО

Той разкритикува и Закона за НСО
2 мПолитика 269 Мирослав Митков

"Нова структура и актуализиране на дейностите на НСО и персонални помени вървят постепенно и без сътресения". Това каза пред БНР ген. Димитър Владимиров, бивш началник на Националната служба за охрана (НСО).

Ген. Владимиров коментира предложените от "Изправи се БГ! Ние идваме!" промени в Закона за НСО. 

"Има логика транспортното осигуряване от НСО на кмета на София да се прехвърли на Общината. Възниква и въпрос, който те не го засягат в предложенията, председателят на КПКОНПИ също да не се охранява от НСО? Има един порочен текст в Закона, който третира осигуряване на лица, свързани с националната сигурност. Това е един паразитен текст, който даде възможност един бивш депутат да бъде охраняван повече от 10 години", казва ген. Владимиров.

По думите му този текст трябва да изчезне от Закона за НСО.

"Не само транспортното осигуряване на кмета на София да мине към съответната институция, а и на шестте заместник-председатели на парламента трябва да се осигурява транспорт от НС, защото имат бюджет, гараж и възможности. Трябва да се помисли и за конституционните съдии, които са хора с висок ранг, а представляват много малък разход за осигуряване на транспорт от НСО, а ако се търсят други възможности, това ще струва много по-скъпо на данъкоплатците и държавата. Моето становище е, че конституционните съдии трябва да останат на транспортно осигуряване от НСО", заяви още бившият началник на НСО.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!