София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Георг Георгиев: Министър-председател трябва да е лидерът на ГЕРБ г-н Борисов

"Отговорността се носи именно от лидера на партията"
7 сПолитика 2137 Мирослав Митков

„Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Не виждам причина, поради която да бъде изменено на тази логика. И като политолог, аз твърдя, че отговорността се носи именно от лидера на партията, която печели изборите, логиката е такава. Така че министър-председател трябва да е лидерът на ГЕРБ г-н Борисов“, каза пред БНТ председателят на ГЕРБ-Младежи Георг Георгиев.

По думите му към момента ГЕРБ била единствената политическа сила, която е в готовност да състави правителство.

„В сравнение с тайните, които изобилстват при други политически формации, ние направо сме си експониране пред очите на публиката. Съставът на кабинета, който ще предложим, не е тайна, просто изисква време, за да бъде представена правилната конфигурация“, смята той.

„Ще се опитаме да съставим кабинет в името на стабилността на държавата. Или поне ние ще представим нашия прочит за това как трябва да изглежда едно бъдещо българско правителство“, добави Георгиев.

По думите му държавата в момента се нуждаела от изключителна стабилност, последователност и действия, които да ни изведат от кризата, но и да ни помогнат да се справим с последиците от нея.

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!