София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

ГЕРБ предлага Бойко Борисов за член на комисията по външна политика

Той се очаква да заеме мястото на Вежди Рашидов


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова внесе в деловодството на парламента предложение Бойко Борисов да стане член на комисията по външна политика. Очаква се той да заеме мястото на народния представител Вежди Рашидов, който се очаква да отиде в комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Депутатите попълниха състава на парламентарните комисии преди месец. Но за ръководството им все още не е взето решение. Причината е, че нямаше яснота за управляващото мнозинство, а парламентарната практика е председателите на комисиите да се съгласуват с формулата за избиране на правителство. Това е важно, защото министрите работят в тясно сътрудничество с парламента. От председателя на комисия може да зависи колко може да бъде забързан (или забавен) даден законопроект.