София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гешев: Съвсем скоро ще сложим край на медийните манипулации

''Предстоят и други действия''

2 месецаПолитика 1 Кристияна Стефанова

''Последните два дни е налице и една друга тенденция - водещи телевизии започнаха да посвещават цели предавания на мен. Чрез тях те правят внушения и манипулират обществото, като се злослови по мой адрес, без да се проверяват фактите или да се потърси и другата гледна точка - моята.
Причината е ясна - политическите партии, които ръководят медиите, са притеснени от нас, гражданите, които сме част от Платформа “Граждански блок”. И превантивно, по метода, че една лъжа повторена хиляда пъти става истина, те се опитват да дискредитират мен и гражданското движение, от което съм част. Това означава, че вече сме изплашили търговците с власт, в каквито са се превърнали партиите.
Ние обаче едва започваме. Днес направих първата стъпка в тази посока, като изпратих писмено искане до Нова Телевизия за излъчване на право на отговор, във връзка с лъжите, които водещият Виктор Николаев изрече по мой адрес на 19.02.2024 /понеделник/ в сутрешното телевизионно предаване. Силно се надявам, че поведението на водещия Виктор Николаев не е следствие от политическа поръчка.
Съвсем скоро ще сложим край на медийните манипулации, които се извършват по наш адрес и ще изобличим лъжците. Предстоят и други действия.''
Това написа бившият главен прокурор Иван Гешев във ''Фейсбук''.