София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

ГОЛЕМИ ГРЕШКИ НА ГОЛЕМИ СИЛИ

Коментар на Елена Гунчева

ГОЛЕМИ ГРЕШКИ НА ГОЛЕМИ СИЛИ

Коментар на Елена Гунчева

17 сVox Populi 598


Все повече оставам с усещането, че „великите сили“ в лицето на САЩ, Русия и ЕС, използват България като опитен полигон за геополитика. Като издънките им се редуват, а у българите остава горчивото усещане за употреба.
Нормално и правилно е всяка държава да гледа интересите си. Но не толкова грубо, все пак. Ние не сме дебили, колкото и да се опитвате да ни го втълпите. Дори, ако се замислите, имаме държава, която е с доста векове по-древна от вашите. Не ни учете как да си правим държавата и кое е най-правилното за нас. Защото нито го знаете, нито ще ни посочите правилното за нас решение.

Винаги целта е влияние и подчинение. Васалитет. С който аз никога няма да се съглася. Защото в сърцето ми има само една партия, на която пише: „България!“. И благодарността ми към Русия за Освобождението няма да ми попречи да посоча грешките, които правят спрямо Родината ми.

САЩ си направиха проамериканска партия РЪБ – на обучения от техните служби Цецку. Сега и Русия щяла да си прави проруска партия в България. Ай спрете се, бре! Защо си мислите, че вашите интереси са нашите интереси. Там, където съвпадат, ще вървим по един път. Но ние сме българи. И няма да успеете да ни накарате да мислим първо за вас, а после за България.

Русия след предателя Горбачов остави България на произвола да се справя сама с новите предизвикателства, а сега е обидена и учудена, защо българите имат резерви към тях. И вместо братска подкрепа, получаваме обвинения в предателство. А вие къде бяхте, когато Ран и Ът дойдоха да ни налагат техния унищожителен план? Къде бяхте, когато Сорос стъпи с мръсни крака тук? Къде бяхте, когато българите гладуваха през деветдесетте? Къде бяхте, когато американците провеждаха колонизаторската си политика тук?

Аз съм българка. Това означава, че за мен България е над всичко. И няма и не мога да припозная нито проамерикански, нито проруски, нито проевропейски партии. Защото ние имаме свой път. Български. Благодарим за помощта, но не се навирайте където не ви искат!

България над всичко! Запомнете го!

Елена Гунчева