София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Готвят референдум в Италия заради задължителния КОВИД сертификат

От 15 октомври използването на така наречения „зелен пропуск“ се разширява на Апенините
13 сЗдраве 351

От 15 октомври използването на така наречения „зелен пропуск“ се разширява в Апенините, без което местните жители няма да могат да влязат не само в ресторант или фитнес, но и да стигнат до университета и на работното място. Италия е първата държава в Европа, въвела подобна практика в толкова сериозен мащаб. Иновацията накара активисти да обявят намерението си да проведат референдум, по време на който италианците ще изразят позицията си по този деликатен въпрос. Организаторите на тази инициатива настояват, че решението на властите, които и до днес не са обявили официално въвеждането на задължителна ваксинация, противоречи на член 32 от Конституцията на Италия, въз основа на който „никой не може да бъде принуден да се лекува на сила". Според тяхната логика, ако няма закон, който изисква всички да бъдат ваксинирани без изключение, тогава никой няма право да лишава данъкоплатците от достъп до услуги, за които плащат от собствения си джоб.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!