София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Говорителката на Белия дом ще подаде оставка

Тръмп не съобщи името на бъдещия заместник на Сандърс

Говорителката на Белия дом ще подаде оставка

Тръмп не съобщи името на бъдещия заместник на Сандърс

12 месецаПолитика 3 Боряна Райчева


Пезидентът на САЩ Доналд Тръмп обяви снощи, че говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс ще подаде оставка в края на месеца.
"В края на месеца нашата прекрасна Сара Сандърс ще напусне Белия дом и ще се върне у дома в щата Арканзас", заяви Тръмп в "Туитър". Той добави, че се надява един ден тя да се кандидатира за губернатор на щата - пост, който е бил заеман и от баща й, Майк Хъкаби. "Ню Йорк таймс" отбелязва, че той я призовал да се надпреварва за поста малко след като тя обяснила, че би искала да прекарва повече време със семейството си, след като се прибере.

Тръмп не съобщи името на бъдещия заместник на Сандърс, която е до него от кандидат-президентската кампания през 2016 г.
Сандърс замени Шон Спайсър през юли 2017 г. И тя, като Спайсър, бе смятана за спорна фигура и бе критикувана от американски медии както за отказа от брифинги за журналисти (последният бе преди 94 дни) и пререкания с някои от тях, така за твърдения, погрешно направени от името на Тръмп.

Би Би Си припомня изказване на 36-годишната Сандърс, заявила преди време, че Бог "е искал Доналд Тръмп да стане президент". Вчера тя каза, че ще продължава да е "един от най-явните и лоялни поддръжници на президента".

Самият държавен глава обяви на събитие, на което и тя присъства, че е "много, много добра жена". "Тя е воин, всички сме воини, трябва да сме воини."