София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Иванчева: Фандъкова присвоява заслугите ни в „Младост“

Става дума за имотите, които се преместват от зелените площи

10:59 ч. 09.08.2019 г.Общество 8

Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова си приписа заслуги на Десислава Иванчева за преместване на строежи в „Младост”, алармира екипът на бившия районен кмет.

„На 7 август столичният кмет обяви във Фейсбук, че три от най-проблемните терени в „Младост”, предвидени за застрояване, ще останат зелени площи. Фандъкова пише, че собствениците са дали съгласието си да бъдат преместени след изключително тежки и дълги преговори”, пише в писмото до медиите.

Имотите ще бъдат разменени за общински терени, предвидени за строителство, отдалечени от жилищни блокове. Но според екипа на Десилава Иванчева, инициативата за преместването на конфликтни строежи от зелени площи започва тя като кмет на Район „Младост” още в началото на мандата ѝ в края на 2016 г.

„През декември 2017 г., след като настоящият противозаконно избран от СОС за и.д. кмет на „Младост” Румен Русев, тогава зам.-кмет, не успява да се справи със задачата, Иванчева поставя начело на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и главния архитект на района Стефан Стефанов“, гласи позицията.

Според екипа на бишия районен кмет, съгласие за преместване Иванчева тогава постига „не с трима, а с четиринайсет собственици и инвеститори“ в „Младост“.

Те настояват Йорданка Фандъкова да покаже заповедта за формиране на екип начело с гл. арх. Здравко Здравков, за разглеждане на „над 30 имота в Младост, предвидени за строителство”.

„Да посочи конкретно кои са тези имоти. Настояваме кметът да се ангажира с конкретен срок за финализиране на процедурата по размяна на трите имота“, поискаха от екипа на Десислава Иванчева.