София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Ивайло Калфин: Борисов не ме подкрепи да стана шеф на ОЛАФ (ВИДЕО)

Преди това е получил подкрепата на премиера
пропускане
26 мПолитика 1385 Мирослав Митков

Загубих шефското място на ОЛАФ, защото правителството реши да не ме подкрепи. Това е висока позиция, за която се изисква държавата да застане зад кандидата си, за да може той да има шансове. Това каза в предаването "ЕвроДикоф" по телевизия "Евроком" Ивайлов Калфин.

Той потвърди тезата на Григор Здравков, който е основател на "Българска Легия Антимафия", че Калфин не е бил избран за шеф на ОЛАФ, защото премиерът Борисов е оттеглил подкрепата си за него. Мотивът за решението, според Калфин, е политически.

"Няма друга държава, в която партийната привързаност да надделява над националната", допълни Калфин.

Той каза, че е водил разговори с премиера Борисов, който му е казал, че има подкрепата на българското правителство.

"В един момент явно посланикът в Брюксел получи указания демонстративно да се дистанцира от моята кандидатура. Той отказа да говори с колегите си", сподели той.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!