София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

ИЗВЪНРЕДНО: Проф. Минеков: ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото (ВИДЕО)

Изляха европейските милиони в една бутафория, посочи той
39 сПолитика 2758

ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото и действията на бившия министър Боил Банов. Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Документите са много чувствителни. Поисках от ОЛАФ становище какво точно можем да изнесем като информация, добави той.

Изляха европейските милиони в една бутафория. Това беше най-скъпата бутафория. Не само, че тя се замаза и застрои, но имаше тенденция колко ще бъде посещавана и как ще минават туристи. Такова нещо не се случи, но парите бяха усвоени майсторски, посочи проф. Минеков.

"27 млн. лева бяха дадени за Квадрат 500 дори не е квадрат. Парите свършиха и изчезнаха. Той е "П" образен. Можем да го прекръстим на почти квадрат. Посещаемостта от 2015 година е отчайваща. Нещата са много тъжни. Социалистическия музей е гроб. САМСИ е построен с голяма част от парите от Норвежката програма, но той дори не е построен, но колекция няма и не е имало. Трябваше да има показвания на млади и съвременни автори", допълни Минеков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!