София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЖЕРТВАТА ОТ ПАЗАРДЖИК Е ПРОСТРЕЛЯНА 6 ПЪТИ

Причините още се изясняват

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

След първоначалния оглед на тялото на разстреляната снощи в Пазарджик Татяна Стоянова са открити общо 6 огнестрелни рани. Разследването тече с пълна сила, а прокурора по делото е присъствал лично на проведените огледи. Преглеждат се и охранителните камери от района на нападението. Предстои аутопсия на жертвата, ДНК-анализ и изземане на пръстови отпечатъци.

Дясната ръка на кмета на Пазарджик беше показно разстреляна пред дома си снощи около 18:30 часа. Убийството вероятно е поръчково.

Стоянова е простреляна пред кооперацията, в която живее. Паркирала е пред дома си и е простреляна смъртоносно с два куршума в главата. Дамата е имала намерение да се преоблече и да излезе с приятели, за да отпразнува именния си ден.

Изстрелът не се е чул от съседи, поради това полицията в Пазарджик смята, че извършителят е действал със заглушител.

В момента районът е блокиран. Мотивите на убиеца все още се изясняват, като основните версии са личен или професионален мотив.