София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Журналисти от БНР искат оставката на директора си

СЕМ кани утре на среща Костов и редколегията

Журналисти от БНР искат оставката на директора си

СЕМ кани утре на среща Костов и редколегията

8 месецаОбщество 4 Боряна Райчева


Журналисити от БНР поискаха оставката на генералния директор на медията Светослав Костов, заради скандала около  свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова и съмненията около профилактиката на програма „Хоризонт“, заради която ефирът спря за 5 часа на 13 семпември.
 
В рамките на изслушването на редакционната колегия, около скандала и протестите в радиото, пред Съвета за електронни медии, говори и земестник-деректорът на БНР Даниела Късовска, която заяви:"Аз съм в оставка, нямаме директор, ситуацията е тежка. Не можем да работим със Светослав Костов."
 
"Ние сме от едната страна. Говорихте тук за свободата на словото и аз ви благодаря", заяви председателят на СЕМ София Владимирова.
 
В продължилото около два часа изслушване на редколегията журналистката Силвия Великова изнесе скандални данни за тайни срещи между нея и Светослав Костов, в които Костов й обяснил, че нещата стоят така, че ако не я уволни, децата му можели да останат гладни.
 
В крайна сметка, от СЕМ решиха да глобят радиото, заарди случилото се, а за утре беше решено да бъдат поканени на среща в регулатора двете страни в спора - директорът Светослав Костов и редакционната колегия.