София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

К. Костадинов: Ще изкупят българската земя на безценица

Лидерът на ПП „Възраждане“ срещу новия закон за купуването на земя

К. Костадинов: Ще изкупят българската земя на безценица

Лидерът на ПП „Възраждане“ срещу новия закон за купуването на земя

6 месецаОбщество 87 Боряна Райчева


Когато изтече срокът на обсъждане за законът за купуването на българска земя на 5 декември не виждам как толкова бързо ще могат да го прокарат в Народното събрание и той да бъде приет. Това каза лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По-рано Костадинов даде пресконференция в БТА във връзка Предлаганият от Министерството на земеделието, храните и горите проектозакон за земеделските земи за премахване на мораториума върху купуване на земеделска земя от чужденци.

Според лидера на „Възраждане“ законът застрашава националната сигурност, тъй като позволява на чужденци да купуват българска земеделска земя. Управляващите са длъжни да защитят националния интерес и независимост на държавата, категорични са от ПП "Възраждане".

„Ще ни изкупят земята. България е държава докарана до крайна бедност от една много малка част от своето население – безогледни крадци и престъпници, които управляват държавата ни през последните 30 години.“, коментира той.

„Качеството на нашата земя е много добро. Ние хем разполагаме с многократно по-евтина земя, хем разполагаме с многократно по-качествена земя“, каза Костадин Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" заяви, че те вече са стартирали законовите процедури, по които могат да се противопоставят на приемането на проектозакона на МЗХГ и са готови "на всички законови и извънзаконови средства и методи".