София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов: Решението на ГЕРБ за пренасочване на парите от детските надбавки разделя обществото

"Нашата идея беше хората да усетят, че държавата не е мащеха за работещите и за грамотните хора"
6 сПолитика 1140 Мирослав Митков

Практиката е крайно порочна, надбавки да се дават на семейства с ниски доходи и от това нещо виждаме бум на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и неграмотната раждаемост. Това коментира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, който е и председател на ВМРО и съпредседател на Обединени патриоти. Той даде своето мнение по повод решението на ГЕРБ да оттегли идеята си, че трябва да има детски надбавки за всички семейства без значение на доходите.

Нашата идея беше хората да усетят, че държавата не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на правителството. В един момент група депутати от ГЕРБ решиха, че това не е справедливо... Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да стимулираме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост“, каза пред БНР Каракачанов.

По думите му е глупост да разделяш обществото за пореден път, визирайки плана на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лева за по-високи заплати в МВР и месечни добавки на медиците. 

„Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на полицаите. И какво ще постигнем с това? Полицаите са хора с достойнство и отказаха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи срещу други. Това е несериозно като подход и е контрапродуктивно“, каза още Каракачанов.