София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Карантина в детска градина в Стара Загора

Регистрирани са четири случая на коронавирус

Карантина в детска градина в Стара Загора

Регистрирани са четири случая на коронавирус

4 сОбщество 299 Златина Петкова


Две групи в детска градина в Стара Загора са поставени под карантина. Причината е, че в тях са регистрирани четири случая на заразени с коронавирус. Става дума за две деца и две преподавателки.

В детска градина №17 се обучават близо 160 деца, а първият случай на коронавирус там е ясен от 10 септември. Заместник-кметът на общината Иванка Сотирова съобщи, че още вечерта на 10-и септември е станало ясно за случая. Незабавно е била създадена  организация за връзка с всички заведения в града. Още в същия ден е направена пълна дезинфекция на детската градина, предупредени са родителите и персоналът.

Вторият резултат, който е наложил карантина във втората група, е излязъл в понеделник, 14-и септември. Счита, че родителите не са притеснени, продължава приемът на деца в първа група на градината. Заместник-кметът беше категорична, че се прилагат всички предписания, които са дадени от отговорните институции за дезинфекция, така и ще продължат да работят. Директорът е в постоянен контакт с носителите на вируса, всички те са в добро състояние, дори нямат и повишена температура.