София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Карлос Контрера е кандидатът на ВМРО за кмет на София

Посланието, с което ВМРО излиза на предстоящите местни избори в столицата е „Сигурност и ред“

20 сПолитика 247 Антония Лазарова

ВМРО регистрира в Общинската избирателна комисия своя кандидат-кмет, листа за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници. След регистрацията пред журналисти Карлос Контрера, кандидатът за кмет на София, коментира, че очаква кампания, в която столичани да разберат кой какво предлага и как ще го свърши, предаде БТА.

За момента имаме едно общо политическо говорене и за съжаление, така наречените големи фаворити – едните нямат кандидат, а другите – нямат никаква конкретика. Знаете, че в столицата проблемите на различните квартали са различни и ако не се води разговор в детайл, кое как ще се променя, рискуваме да хвърлим града в едно безвремие, добави кандидатът на ВМРО.

Той посочи, че приоритетите на ВМРО в тази кампания са обществен ред и сигурност, образование, здравеопазване и транспорт. Смятаме, че това са теми, по които ние имаме своите предложения, имаме и своите изпълнени задачи от миналите мандати, и се надяваме да получим доверието на столичани, за да можем в следващия мандат да реализираме програмата за управление на ВМРО.

Красимир Каракачанов, почетен лидер на ВМРО, коментира че в градове като Пловдив, Плевен и София от партията имат амбицията да направят добри резултати. Девет общини в момента имат кметове на ВМРО, надявам се в по-голямата част да си повторят мандатите, добави той.

Когато говорим за София, най-важното е хората да се ядосат и да излязат, защото този модел на имитация на дейност, трябва да приключи, посочи Каракачанов. По думите му липсва сигурност, особено по крайните квартали, липсват и детски градини. София трябва да се управлява от твърда ръка, а не с невинната гузна усмивка на досегашната кметица, добави лидерът на партията.

Посланието, с което ВМРО излиза на предстоящите местни избори в столицата е „Сигурност и ред“.