София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Католиците в България не са против датата на изборите

Говорителката на междуритуалната епископска конференция на Католическата църква в България Ива Михайлова заяви, че католиците не са против 4 април
1 мОбщество 502 Боян Марков

"Ние уважаваме решенията на компетентните органи и не е наша работа да ги коментираме или да участваме в тях. Католиците винаги са били активни граждани и се надяват на добър диалог и взаимно сътрудничество с всички институции в България".

Това заяви говорителката на междуритуалната епископска конференция на Католическата църква в България Ива Михайлова.

"Църквата и държавата действат на два различни плана. Църквата не се бърка в делата на държавата и държавата не се бърка в делата на църквата. Всеки католик, бил той свещеник или светско лице може да изрази своята лична позиция. Това обаче не е позицията на католическата църква в България", сподели още Михайлова няколко дни по-рано.

От своя страна арменската общност в България излезе с призив към президента на страната Румен Радев датата на изборите да бъде сменена. На 4 април 2021 година арменците също празнуват Великден.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!