София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Хаджигенов скочи на Маринов за полицейското насилие: Защо не си министър вече? (ВИДЕО)

В Народното събрание вървят дебати за създаване на комисия за полицейското насилие
22 мПолитика 13829 Ивана Иванова

Депутатите Младен Маринов от ГЕРБ и адв. Николай Хаджигенов влязоха в пряк спор в Народното събрание.

В момента в Народното събрание се обсъжда "Проект на решение за създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства свързани с подслушване и следене на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията", внесен от Николай Хаджигенов.

"Аз не видях полицаи да бият мирно протестиращи граждани. Аз видях бити полицаи", каза Маринов и допълни, че служебното правителство ни вкарва в тъмни времена.

А Хаджигенов го попита: "Кажи защо не си министър?".

Младен Маринов допълни още, че ГЕРБ са за проверка на полицейското насилие, но да се вземат предвид и действията по време на предизборната кампания, той каза също, че полицията се използва винаги за политически цели. "Когато един полицай използва силови средства вие го наричате бой, но то си има законова определение, а то е да се използва физическа сила".

Филип Станев от "Има такъв народ" отговори на думите на Маринов: "За първи път в историята на българското Народно събрание чуваме един бивш шеф на МВР да казва, че полицията е използвана за политически цели. Има една мисъл на Марк Твен, моят татко Тома Биков със сигурност я знае. Татко, искам да ти я кажа специално на теб, но не лично към теб. Тази мисъл гласи: "Ако си мълчиш, някой може да те помисли за глупав, но когато си отвориш устата, можеш да потвърдиш тези съмнения".

Бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски върна дебата към предложението на ГЕРБ-СДС да бъде добавено насилието срещу полицаи, за да излязат всички факти и обстоятелства, свързани с протестите. "Какво може да попречи да се разследва и насилието към полицаи. Това е важна тема за нашето общество. Различни лица, извършили криминални престъпления се опитаха да влязат в политиката с тези протести".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!