София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Христо Иванов: Делян Пеевски отстранява всички неудобни ръководни кадри

Той коментира кадровите промени

26 дниПолитика 11 Катерина Найденова

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов заяви, че от ръководни позиции се отстраняват всички кадри, които не се ползват с доверието на Делян Пеевски.

Така той коментира някои от кадровите промени като назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР и освобождаването на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров.

"Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски и всички, които се ползва доверието на Пеевски остават или се връщат на своята позиция. Това същото го виждате и в ДАНС. При заместник-председателите на ДАНС, които са назначени по едно и също време, единият бива махнат, а другият е оставен. Защо? Даже не става въпрос защо единият е махнат, а другият е останал. Защото вторият се ползва с доверието на Пеевски", каза лидерът на "Демократична България".

Христо Иванов заяви още, че в началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще предложат ясна формула за управлението на страната след вота:

"Тя естествено ще стъпи на споразумението, което предложихме - като цели и като конструкция. Може да забележите, че в това споразумение господин Пеевски отсъстваше. Именно това се превърна в причината да бъде "взривено" управлението. Ще продължим своята формула, но това стане когато имаме решение на нашите колективни органи".

По темата с освободения от служебния кабинет заместник-председател на ДАНС и бивш депутат от ПП-ДБ Петър Петров съпредседателят на обединението Кирил Петков посочи:

"Отстраненият заместник в ДАНС е с абсолютно перфектната професионална история. Той беше отстранен. Другият заместник, ако си спомняте, беше човекът, който направи "фалшивия" за мен сигнал по отношение на електронното гласуване. Загубихме 500 хиляди гласа. Премиерът Денков поиска оставката на този заместник-председател на ДАНС, който, между другото, е работило в КПКОНПИ по едно много специално дело - проверката на данните от американското правителство по темата "Магнитски", касаещи господин Пеевски".