София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Христо Иванов: Гешев обичал да се прави на идиот. Ние - не! (ВИДЕО)

Коментар на съпредседателя на "Демократична България"
17 сЕвроком 471

Целта на Борисов, Гешев и Цацаров са да се забрави за скандала около видеата и записите, с които беше свързан премиерът Бойко Борисов през лятото. Внесохме жалба срещу определението на прокурора да откаже да образува разследване за престъпление по служба и злоупотреба с власт. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Постановлението е класически пример за замазване. Прокуратурата всъщност не е проверила дали говори Борисов. Това щеше да е смешно, ако не е трагично. Две международни експертизи доказаха, че гласа от записите, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, всъщност е гласът на премиера Борисов", допълни той.

"Прокуратурата е разпитала само лицата, които евентуално биха били обект на разследването. Не си е направила труда да събере странични данни, за да събере доказателства. Отново имаме замитане под килима. Поискахме от Гешев да приложи стандарта "Гешев". Нали си спомняте, прокуратурата започна да обявява материали от текущи разследвания и каза, че занапред прокуратурата ще спаси същият стандарт за прозрачност", допълни Иванов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!