София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Христо Иванов: Страната все повече губи посока, когато властта се въргаля по улицата

Не очаквам листите да бъдат определящи, определяща е политиката, подчерта той

14 сПолитика 290 Николай Парашкевов

Успехът на следващите избори е да намерим онази формула на участие в тях, която да ни позволи да излъчим силно демократично реформаторско управление, защото виждаме, че и в политиката няма вакуум. Ако не можем да наложим такова управление, властта отива другаде.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той е поканен  като гост на националното съвещание на „Демократи за силна България“, на което трябва да вземат решение дали да се коалират с „Продължаваме промяната“ на изборите през април.

„И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата. Страната все повече губи посока. България трябва да приеме изменение в Кодекса на застраховането, които да отговорят на очакването на нашите партньори в ЕС и не го прави заради интересите на Алексей Петров“, заяви още Иванов.

Той добави, че „Да, България!“ ще обсъжда мандат за преговори.

„Не очаквам листите да бъдат определящи, определяща е политиката. Отново се препъваме по пътя към еврозоната“, каза съпредседателят на „Демократична България“

Христо Иванов заяви, че ГЕРБ са провалили кворума в залата на НС за приемането на изменение на Закона за съдебната власт и обясни, че не е бил в залата, защото е бил на среща за Еврозоната.

„На кого му е важна съдебната реформа и на кого му е важна да я спре се видя много добре“, добави Иванов.